نحوه دریافت قبض برق از طریق پیامک و پرداخت آن | دریافت شناسه قبض

دریافت قبض برق از طریق پیامک

همانطور که در جریان هستید طرح خوب و ملی قبض سبز، از مهرماه 98 ایجاد و اجرا شده است. از آنجایی که در این طرح قرار است دیگر قبض‌های کاغذی چاپ نشوند، ممکن است این سوال پیش بیاید که چگونه قبض برق را از طریق پیامک دریافت کنیم؟ روش‌های آنلاین پرداخت قبض برق چیست؟ شناسه قبض را از کجا پیدا کنیم؟ پاسخ به این سوالات برای کسانی که می‌خواهند به طرح ملی قبض سبز بپیوندند، ضرورت دارد. با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

مزایای دریافت قبض برق از طریق پیامک

قبل از اینکه با نحوه فعال سازی پیامک قبض برق آشنا شویم، بهتر است ابتدا با مزایای دریافت قبض از طریق پیامک آشنا شویم. یکی از مهم ترین دلایل حذف قبوض کاغذی، سهولت در مشاهده سریع و پرداخت آسان قبض برق است.

با توجه به میلیون‌ها مشترک برق در کشور، در پایان هر دوره صدها میلیون قبض کاغذی برای مشترکان ایرانی ارسال می‌شد. با توجه به هزینه‌های فراوان صدور قبض برای میلیون‌ها مشترک، با حذف قبض های کاغذی و ارسال قبض از طریق پیامک در حدود ۱۴۴۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی شد. همچنین از قطع حدود 12 هزار درخت در سال جلوگیری شد.

جدای از مسائل مالی ممکن بود قبوض کاغذی به اشتباه برای افراد دیگری ارسال شوند یا حتی به دلایلی به دست مشترکان نرسند. از طرف دیگر چاپ میلیون‌ها قبض کاغذی آسیب غیر قابل جبرانی به محیط زیست وارد می‌کرد. در چنین شرایطی طرح استعلام قبض از طریق پیامک و دریافت قبض از طریق پیامک ضروری به نظر می‌رسید.

روش های دریافت قبض برق الکترونیکی

برای دریافت قبض برق الکترونیکی روش هایی به شرح ذیل وجود دارد:

1- دریافت قبض برق از طریق پیامک

مشترکین در سراسر کشور می‌توانند با ارسال شناسه قبض به همراه 1 * به شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۵۲۱ شماره ی خود را در سامانه ثبت کرده و قبض برق خود را به صورت الکترونیکی دریافت نمایند. به عنوان مثال با ارسال (1*1307733505429) به سرشماره ی ذکر شده می‌توان برای دریافت قبض برق الکترونیکی اقدام کرد.

2- مشاهده و دریافت قبض برق از طریق سایت tbtb.ir

روش دیگری که مشترکین می‌توانند قبض برق خود را به صورت الکترونیکی دریافت نمایند مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ به نشانی اینترنتی (www.tbtb.ir) می‌باشد.

3- دریافت قبض برق با شماره ثابت 1521

راه دیگر دریافت قبض این است که با شماره 1521 تماس بگیرید و شناسۀ قبضتان را همراه با کلید مربع وارد کنید تا مبلغ قابل پرداخت را به شما اعلام کنند. در‌صورتی که تمایل داشتید، می‌توانید از طریق این تلفن گویا و با استفاده از رمز دوم کارت بانکی‌ صورتحساب را پرداخت کنید.

4- اپلیکیشن همراه برق

همچنین با استفاده از اپلیکیشن همراه برق می‌توانید برای دریافت قبض برق اقدام کنید. ابتدا باید این اپلیکیشن را نصب کنید. در حال حاضر تنها صاحبان تلفن های اندروید به این اپلیکیشن دسترسی دارند. در بخش پرداخت قبوض، شناسه قبض را وارد کنید تا مبلغ قبض به شما نمایش داده شود. پس از نمایش می‌توانید در همین اپلیکیشن قبض برق خود را پرداخت کنید.

متن پیامک حاوی صورتحساب بدهی برق

یکی از راه‌های سرقت اینترنتی و هک کردن حساب اشخاص، ارسال پیامک حاوی لینک‌های غیر رسمی است. پس حتما به این نکته توجه کنید که متن پیامک قبض برق حاوی اطلاعات زیر بوده و باید آن را از سمت سرشماره‌هایی که در بالا به آن اشاره شده است دریافت کنید.

  • نام مشترک
  •  شماره بدنه کنتور
  • مبلغ بدهی/بستانکاری گذشته
  •  شناسه قبض
  •  شناسه پرداخت
  • مهلت پرداخت
  • مبلغ صورتحساب بدهی

حذف شناسه قبض فعال شده

در صورتی که محل زندگیتان تغییر کرد، یا شناسه قبضی که قبلا ثبت کرده اید اشتباه بود، اول باید شناسه قبض قبلی را به همراه کد 2* در انتهای آن به شماره 10001521 بفرستید تا شماره موبایل شما از سیستم حذف شود. بعد از اینکه پیام حذف شناسه قبض را دریافت کردید، مانند قبل باید شناسه قبض محل جدید را همراه با کد 1* ارسال کنید تا شماره موبایلتان برای آدرس جدید در سیستم ثبت شود. همچنین اگر مشترکی چند قبض برق دارد می‌تواند شناسه همه را به صورت جداگانه به همراه ستاره یک به شماره مذکور پیامک کند.

آیا می‌توان با ثبت یک شماره همراه، چند قبض را دریافت کرد؟

سامانه ثبت شماره همراه برای دریافت قبض برق بگونه‌ای طراحی شده است که شما می‌توانید با یک شماره همراه چندین قبض برق مختلف را از طریق پیامک دریافت کنید. در صورتی که مشترکی دارای املاک متعددی باشد تنها کافی است شناسه قبض همه را به صورت جداگانه به همراه 1* به شماره 10001521 پیامک کند.

شناسه قبض چیست؟

‌شناسه قبض کدی است که به نام اشتراک شما ثبت شده و اطلاعات سال، دوره و مبلغ قبض برق را مشخص می‌کند. شناسه قبض در تمام قبض های شهری آب، برق، گاز و… وجود دارد و از طریق آن امکان پرداخت غیرحضوری قبوض امکانپذیر می‌شود.

دسترسی به شناسه قبض برق از طریق شماره کنتور

شماره بدنه کنتور در مواقعی به کار شما می‌آید که بخواهید قبض خود را پرداخت کنید اما شناسه قبض خود را در دست ندارید. به کمک شماره ای که بر روی بدنه کنتور نوشته شده است، می‌توان شناسه قبض را پیدا کرد.

برای پیدا کردن شماره کنتور باید به کنتور مراجعه کنید. شماره بدنه در واقع یک رشته عدد 6 تا 13 رقمی است که به صورت عمودی و یا افقی و گاهاً پایین بارکد روی کنتور درج شده است. به این نکته توجه کنید که در کنتورهای قدیمی بارکد وجود ندارد. پس از پیدا کردن شماره کنتور می‌توانید از روش‌هایی که در ادامه بررسی می‌شوند، برای دسترسی به شناسه قبض برق اقدام کنید.

1- دریافت شناسه قبض با اپلیکیشن برق من

شرکت توانیر تنها شناسه قبض را جهت پرداخت هزینه برق مصرفی به رسمیت می‌شناسد. این شرکت اخیراً امکانی فراهم کرده است که به کمک آن می‌توان به صورت غیرحضوری و از طریق اپلیکیشن اقدام به پرداخت قبض برق کرد. همچنین می‌توانید شماره بدنه کنتور برق را در بخشی از این اپلیکیشن وارد کنید تا بتوانید قبض خود را مشاهده نمایید.

برای دریافت و نصب این اپلیکیشن در گوشی های اندروید می‌توانید به اپلیکیشن بازار مراجعه کنید و در دستگاه های iOS می‌توانید از نسخه تحت وب استفاده کنید.

101376_973 copy

2- دریافت شناسه قبض از طریق سایت شرکت توزیع نیروی برق

از دیگر راه هایی که به کمک آن می‌توانید اقدام به دریافت شناسه قبض برق با شماره کنتور کنید، مراجعه به سایت اصلی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ است. برای این کار باید به سایت مراجعه کنید و از قسمت سمت چپ در بخش مربوط به رؤیت اطلاعات صورت حساب مشترکین، گزینه جستجو براساس شماره ساختمانی را انتخاب کنید. سپس در کادر پایین شماره بدنه کنتور را وارد نمایید. پس از تکمیل فرم ها، روی گزینه نمایش کلیک کنید تا شناسه قبض به شما نمایش داده شود.

3- دریافت شناسه قبض برق با تلفن گویا

اگر به هر دلیلی نتوانستید از روش های ذکر شده برای دریافت شناسه قبض برق استفاده کنید، نگران نباشید.  تلفن گویا فوریت‌های برق یکی دیگر از راه‌های دریافت قبض برق از طریق شماره کنتور است. پس از آنکه با تلفن گویا فوریت‌های برق شهر خود تماس گرفتید، با راهنمایی‌های گوینده به بخش خدمات مشترکین متصل شوید. در این بخش می‌توانید با رعایت قوانینی که اپراتور به شما می‌گوید، شماره بدنه کنتور را شماره گیری کنید. پس از آن، شناسه قبض انشعابات برق مورد نظر برای شما بازخوانی می‌شود.

4- دریافت شناسه قبض از طریق مراجعه حضوری

همچنین برای دریافت شناسه قبض می‌توانید به شرکت توزیع برق محل خود مراجعه کنید و سپس از کارشناسان مربوطه بخواهید اطلاعات قبض را در اختیار شما قرار دهند.

لازم به ذکر است که به همراه داشتن مدارک هویتی مانند مدارک شناسایی، سند خانه، اجاره نامه و … الزامی است. می‌توانید پیش از مراجعه به اداره برق، از روی کنتور خود عکس بگیرید تا تمامی اطلاعات را به همراه داشته باشید.

روش های آسان پرداخت قبض برق

1- پرداخت قبض برق از طریق سامانه برق من

سامانه برق من یکی از سامانه های محبوب برای انجام عملیات پرداخت قبض برق است. کاربران از طریق این اپلیکیشن می‌توانند استعلام شناسه با کد ملی را انجام دهند و از قابلیت های دیگر آن استفاده کنند. با استفاده از سامانه برق من دیگر نیازی به استفاده از قبوض کاغذی نخواهد بود، مشتریان می‌توانند تمامی قبوض خود را بدون استفاده از شناسه و حتی شناسه قبض استعلام و پرداخت کنند.

2- پرداخت قبض برق از طریق کد ussd

مشترکین برق می‌توانند با شماره‌گیری یکی از کدهای دستوری #۱۵۲۱*۷۳۳* و #۱۵۲۱*۷۴۱* و واردکردن «شناسه قبض برق» خود، ازمیزان بدهی خود مطلع و قبض برق خود را پرداخت نمایند.

3- پرداخت قبض برق از طریق قبضینو

سایت قبضینو به آدرس ghabzino.com یکی دیگر از پلتفرم های پرداخت قبوض امروزی است که توسط مشتریان بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این سایت، مشتریان می توانند قبوض خود را استعلام و در سریع ترین زمان ممکن برای پرداخت آن ها نیز اقدام کنند.

سرعت بالا و همچنین تراکنش های بدون دردسر از مزیت های اصلی استفاده از این پلتفرم پرداخت قبض هستند که باعث شده به محبوبیت مناسبی در بین افراد دست یابد.

4- سامانه پرداخت تلفنی قبوض برق مشترکان ۱۵۲۱

سامانه پرداخت تلفنی ۱۵۲۱ یکی از درگاه‌هایی است که مشترکین برق می‌توانند با شماره‌گیری آن از طریق تلفن ثابت، از مبلغ بدهی بهای برق خود مطلع شوند و نسبت به پرداخت آن از طریق کارت‌های بانکی عضو شتاب اقدام کنند. تنها کافی است با ثبت «شناسه قبض» که روی قبوض برق مصرفی درج شده، ضمن شنیدن مبلغ بدهی با وارد کردن شماره کارت و رمز دوم، بدهی خود را پرداخت کنید.

5- پرداخت قبض از طریق دستگاه‌های خودپرداز بانکی (ATM)

در گذشته مردم برای پرداخت قبوض خود بایستی به‌صورت حضوری به شعب بانک‌ها مراجعه می‌کردند؛ اما امروزه در راستای تسهیل امور برای مشتریان، این فرآیند از طریق خودپردازهای بانکی انجام می‌شود. در این‌حالت کاربر با وارد نمودن کارت بانکی در ATM و انتخاب گزینه پرداخت قبوض، شناسه قبض و شناسه پرداخت قبض برق خود را وارد نموده و نسبت به پرداخت بدهی اقدام خواهد کرد.

6- پرداخت قبض با استفاده از پایانه POS فروشگاهی

کاربران در صورت دسترسی به پایانه‌های POS فروشگاه‌ها با استفاده از کارت بانکی و اطلاعات قبض برق قادر به تسویه بدهی خود خواهند بود. بدین منظور پس از کشیدن کارت بانکی در دستگاه، گزینه پرداخت قبوض را انتخاب کرده و سپس شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد می‌کنیم. نهایتا با فشردن دکمه تائید، پرداخت قبض انجام خواهد شد.

در صورت پرداخت اشتباهی قبض برق چه باید کرد؟

اگر به هر دلیلی شناسه قبض را اشتباه وارد کردید یا یک قبض را دوبار پرداخت کردید، باید به اداره برق منطقه مربوطه مراجعه کرده و پیگیری‌های لازم را انجام دهید. لازم به ذکر است که همراه کارت از پرداخت تکراری قبض برق جلوگیری می‌کند؛ مگر اینکه قبض از درگاه دیگری و به فاصله کمی پرداخت شده باشد که در این صورت با پرداخت مجدد آن در همراه کارت بستانکار خواهید شد و این مبلغ از قبض برق شما در دوره بعد کسر خواهد شد.

رایکا

رایکا

ارائه محصولاتی با کیفیت به همراه خدمات معتبر

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *