بهترین راه های صرفه جویی در مصرف برق

صرفه جویی در مصرف برق

امروزه مدیریت و صرفه جویی در مصرف برق به یکی از دغدغه‌های اساسی دولت‌مردان و افراد جامعه تبدیل شده است. با صرفه جویی در مصرف برق می‌توان گام مثبتی برای کاهش آلودگی محیط زیست، گرم‌شدن زمین و پایین‌آوردن هزینه‌های مصرف انرژی برداشت.

برق علاوه بر مصارف خانگی در بخش کشاورزی، صنایع بزرگ و کوچک، کارخانجات، ادارات، بیمارستان ها و اماکن تجاری کاربرد فراوانی دارد. به طوری که به یک الی دو ساعت قطع جریان برق، زندگی مختل شده و ارائه خدمات توسط بخش های یاد شده با مشکل اساسی روبرو می‌شود.

هدف از مدیریت مصرف برق کاهش میزان مصرف و کاستن از رفاه جامعه نیست بلکه کاربرد منطقی انرژی الکتریکی و استفاده صحیح از آن است که نتیجه آن حفظ و حتی افزایش تولید و رفاه جامعه خواهد بود.

همه لغت صرفه جویی را شنیده اند، اما همواره دنبال راهکار برای انجام آن هستند ما در این مطلب چند راهکار مهم ولی ساده صرفه جویی در مصرف برق را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

صرفه جویی در مصرف برق

استفاده از روشنایی طبیعی برای صرفه جویی در مصرف برق

یکی از ساده ترین روش های صرفه جویی در مصرف برق استفاده از نور طبیعی در روشنایی است که علاوه بر روشن کردن محیط باعث احساس شادی و آرامش بیشتر در محیط کار و خانه می‌شود. بنابراین با توجه به نقش و اهمیت نور طبیعی در نورپردازی ساختمان ها امروزه طراحان داخلی و معماران فضای داخلی بناها را به گونه ای طراحی می کنند که بیشترین برخورداری از نور طبیعی خورشید را داشته باشند. به منظور صرفه جویی در مصرف برق بهتر است بجای استفاده از نور مصنوعی پرده ها را کنار بزنید و از نور طبیعی خورشید در محیط کار یا منزل بهره مند شوید.

در مورد استفاده از نور طبیعی در محیط کار می‌توانید میز کار خود را در جایی که بیشترین بهره از نور طبیعی را دارد قرار دهید، در صورتی که به نور بیشتری نیاز دارید می‌توانید چراغ های اضافی را خاموش کرده و از یک چراغ مطالعه استفاده کنید؛ همچنین با استفاده از پرده و کرکره های نازک علاوه بر حفظ حریم خصوصی می‌توانید در طول روز از نور طبیعی بهره برده و فضا را روشن کنید.

صرفه جویی در مصرف برق

صرفه جویی در مصرف برق با خاموش کردن چراغ های اضافه

چند بار برای شما این اتفاق رخ داده است که چند ساعت در اتاق خواب بوده‌اید؛ اما چراغ‌های آشپزخانه، سالن و اتاق‌های دیگر روشن بوده‌اند؟ برای صرفه‌جویی در مصرف برق باید چراغ‌های اضافه در خانه را خاموش کنید. همچنین بهتر است تعداد چراغ‌ها را نیز کم کنید؛ برای مثال اگر اتاق شما با ۲ لامپ نور مناسبی دارد، لازم نیست که تعداد لامپ بیشتری روشن کنید. زمانی که از منزل خارج می‌شوید مطمئن شوید که چراغی در خانه روشن نمانده است و اگر برای امنیت چراغ را روشن می‌گذارید، بهتر است به فکر راه دیگری مانند نصب دزدگیر یا حفاظ برای منزل خود باشید.

صرفه جویی در مصرف برق

لامپ های کم مصرف را جایگزین لامپ های قدیمی کنید

تمام لامپ‌های رشته ای خود را با لامپ‌های فلورسنت و LED جایگزین کنید. لامپ های رشته‌ای بخش زیادی از انرژی مصرفی را به گرما تبدیل کرده و آن را هدر می‌دهند. لامپ‌های فلورسنت و LED هم انرژی خیلی کمتری مصرف می‌کنند و هم طول عمر بالاتری دارند. لامپ‌ های فلورسنت (CFL) اولین جایگزین لامپ های رشته‌ای بودند. این لامپ ها تنها یک‌چهارم انرژی لامپ های رشته‌ای را مصرف می‌کنند.

لامپ های LED در مقایسه با لامپ های فلورسنت، جدیدتر و البته کمی گران‌تر هستند، اما حاوی جیوه نیستند و عمر بالاتری دارند.

صرفه جویی در مصرف برق

لوازم برقی اضافه را خاموش کنید

شاید خیلی‌ها ندانند همین شارژهایی که به برق هست، دستگاه قهوه ساز یا چایی ساز و همینطور مایکروویو و دیگر لوازم برقی مثل لپ‌تاپ و رایانه ، تلویزیزن و دیگر سیستم صوتی در منزل تا وقتی که از آنها استفاده هم نمی‌کنید اما دو شاخه آنها به برق است، برق مصرف می‌کند. پس بهتر است که این لوازم را از برق بکشید و در زمان استفاده دو شاخه آنها را به برق بزنید.

توجه کردن به میزان مصرف انرژی لوازم خانگی

در خرید لوازم برقی به برچسب انرژی آن‌ها دقت کنید و لوازمی را انتخاب کنید که میزان برق کمتری مصرف می‌کنند. درست است که وسایل برقی کم‌مصرف، قیمت بالاتری دارند؛ اما با کاهش مصرف برق در بلندمدت، قیمت بالای خود را جبران می‌کنند. در تولید لوازم‌ برقی قدیمی به کاهش هزینه‌های ساخت و سود بیشتر تولید‌کننده توجه می‌شد؛ اما امروزه تولیدکنندگان به این فکر هستند که هم کالای با کیفیت و با قیمت مناسبی داشته باشند و هم محصولات خود را به‌گونه‌ای طراحی و تولید کنند که مصرف برق کمی داشته باشد.

به همین علت اگر لوازم برقی قدیمی و پر‌مصرف دارید، بهتر است آن‌ها را تعویض کنید؛ برای مثال یخچال که در تمام ساعت‌های شبانه‌روز برق مصرف می‌کند، اگر قدیمی باشد هزینه‌های زیادی برای شما ایجاد خواهد کرد. با تعویض آن علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف برق، هزینه‌های خود را نیز به میزان زیادی کاهش خواهید داد.

صرفه جویی در مصرف برق

استفاده از چراغ های سنسوردار و نصب دیمر

از دیگر روش های کاهش مصرف انرژی استفاده از چراغ های سنسوردار و دیمر است. هرچند که این نکته توسط بسیاری از خانه ها رعایت می‌شود ولی باید گفت بهتر است در محیط هایی مانند راه پله ها،‌ آسانسور و پاگرد ها که حضور موقت و کوتاه دارید از چراغ های سنسوردار و حساس به حرکت استفاده کنید. دیمر نیز وسیله ای است که با استفاده از آن می‌توانید میزان شدت نور خروجی از لامپ یا چراغ را کنترل کنید بنابراین با نصب این ابزار در لامپ های دیمر پذیر و با کنترل نور خروجی می‌توانید تا حدودی میزان برق مصرفی را کاهش دهید.

صرفه جویی در مصرف برق

استفاده از نورهای خارج از خانه را تا حد ممکن کاهش دهید

لامپ هایی که در حیاط یا جلوی در خانه تا صبح روشن است تاثیر زیادی در میزان مصرف برق شما دارد. استفاده از لامپ های چشمی که سنسور حرکتی دارند گزینه ی به مراتب بهتری است به جای لامپی که بی وقفه تا صبح روشن باشد. همچنین استفاده از لامپ های خورشیدی که در طول روز با نور خورشید شارژ می‌شوند و شب روشن می‌مانند گزینه ی مناسبی است.

صرفه جویی در مصرف برق در ساعات اوج مصرف

ساعات اوج مصرف برق برحسب فصول سال و مناطق مختلف متفاوت است اما می‌توان این مدت زمانی را با توجه به ساعت رسمی کشور در شش ماهه اول ساعت حدودا” از ساعت ۱۹ تا ۲۳ و در شش ماهه دوم سال از ساعت ۱۸ تا ۲۲ در نظر گرفت. یعنی حدودا ۴ ساعت بعداز غروب آفتاب که بیشترین مصرف روشنایی و وسایل برقی به وقوع می پیوندد. در این راستا توصیه می شود که مصرف تا حد ممکن از ساعات پربار شبکه به ساعات کم بار شبکه منتقل شود.

صرفه جویی در مصرف برق

برای صرفه جویی در مصرف برق خانه‌ی خود را عایق کنید

این کار یکی از راه‌حل‌های مهم در اتلاف انرژی داخل خانه است، از برق تا گرما و سرمای خانه. باری عایق کردن، تمام درزها و شکاف‌های در و پنجره‌های خانه را خوب بگیرید تا از هدررفت انرژی جلوگیری شود. عایق بندی درست منزل باعث می‌شود هوای سرد در تابستان و گرم در زمستان از شکاف در و پنجره به‌هدر نرود.

برای شکاف در و پنجره می‌توانید از نوارهای درزگیر استفاده کنید. در زمستان نیز می‌توانید از پلاستیک‌های بزرگ برای پوشاندن پنجره‌ها استفاده کنید تا انرژی کمتری هدر برود.

صرفه جویی در مصرف برق

لباس هایتان را با آب سرد بشورید

می‌توانید در هر بار استفاده از ماشین لباسشویی و با استفاده از پودر رختشویی مناسب دماهای پایین و شست‌وشوی لباس‌ها در آب سرد، تا حد زیادی در مصرف برق صرفه جویی کنید.

همچنین استفاده نکردن از خشک کن و خشک کردن لباس‌ها با استفاده از بند، هم یکی از راه‌های کاهش مصرف برق و صرفه جویی در مصرف انرژی است.

برای صرفه جویی در مصرف برق کمتر سراغ یخچال بروید

اگر به دنبال کاهش مصرف برق در زمستان هستید، بهتر است فقط در مواقعی که کار واجب دارید سراغ یخچال یا فریزر بروید. هر بار باز و بسته شدن درب یخچال باعث خارج شدن هوای سرد داخل آن و متعاقباً روشن شدن مجدد موتور آن می‌شود. با کمتر باز و بسته شدن درب یخچال، زمان فعالیت موتور یخچال و در نتیجه مصرف برق آن، کاهش می‌یابد. حتما توجه داشته باشید که یخچال و فریزرتان به خوبی عایق باشد.

صرفه جویی در مصرف برق

از آب گرم متعادل استفاده کنید

در ایام گرما و تابستان که شما نیاز دارید هر روز یا یک روز در میان دوش بگیرید بهتر است زمان حمام کردن‌تان را کم کنید و به جای استفاده از آب خیلی گرم از آب ولرم برای خنک شدن و حمام کردن استفاده کنید تا انرژی کمتری صرف شود. همچنین نیازی نیست که کتری یا سماور مدام روشن باشد بهتر است در مواقع لازم و استفاده روشن کنید.

استفاده از وسایل سرمایشی را به حداقل برسانید

در گرمای روز یک دوش آب خنک بگیرید، به استخر بروید، یا وقتتان را زیر سایه درخت بگذرانید. سعی کنید استفاده‌تان از سیستم سرمایش را فقط به چند ساعت در روز کاهش دهید.

از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنید

به‌دنبال شرکت‌ها و کارخانجاتی باشید که از انرژی‌های تجدیدپذیر مثل باد و انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند. تعداد این شرکت‌ها خیلی زیاد نیست، به‌همین‌خاطر پیداکردن آن کار دشواری نخواهد بود. شاید هزینه‌ی راه‌اندازی اولیه و استفاده از این نوع انرژی‌ها بسیار گران باشد، اما در بلندمدت پول شما برمی‌گردد.

صرفه جویی در مصرف برق

ساعات اوج مصرف برق | تعرفه برق مصرف خانگی

رایکا

رایکا

ارائه محصولاتی با کیفیت به همراه خدمات معتبر

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *